Fritéza bola povinná výbava

Šnicle, hranolky, vyprážaný karfiol či rybie prsty boli neodmysliteľnou súčasťou jedál doma, v škole či v práci. Navyše, vďaka zvyšujúcej sa obľube fritéz sa pripravovali takmer na dennej báze. Nepríjemný zápach z fritovania sme vetrali niekoľko minút, olej sa vymieňal až keď bolo nutné a nikomu vtedy nevadil ani kvapkajúci olej či veľká kalorická hodnota fritovaných jedál. Klasické fritézy, tak ako aj iné spotrebiče, zažili nielen svoj boom, ale aj éru zatratenia a odsudzovania

Vysmážanie zdroj: pinterest.com

Obľúbenosť fritézy v 90. rokoch rástla každým rokom a stala sa neodmysliteľným pomocníkom. Medzi predávané značky v tom čase patril Tefal. Elektrická fritéza pohlcujúca nepríjemný pach z vyprážania bola neraz obľúbeným svadobným či narodeninovým darom.
Vtedajšie fritézy neposkytovali toľko vymožeností ako moderné activefry fritézy od Tefalu, napríklad 9 programov automaticky si regulujúcich teplotu, dobu varenia a intenzitu miešania. Niektorí zástanci klasického fritovania si nevedia ani v súčasnosti predstaviť varenie bez tohto kuchynského spotrebiča a vyťahujú ho vždy, keď môžu. Inovatívne a moderné technológie však umožnili, aby sa aj “nezdravé” fritovanie zmenilo do svojej zdravšej podoby. Tefal s patentovanou technológiou Dual Motion umožní kombináciou teplovzdušného ohrevu a automatického miešania rýchlu a zdravú prípravu jedál. Vďaka pomalému a jemnému pečeniu v ActiFry fritéze si potraviny zachovávajú zdraviu prospešné vitamíny a arómu čerstvých surovín

Kým do klasických fritéz ste museli naliať takmer celú litrovú fľašu slnečnicového oleja, aby ste na nedeľný obed pripravili rybie prsty či šnicle, do moderných teplovzdušných fritéz vám postačí len jedna kvapka olivového oleja a pripravíte si chutnú zeleninu, mäso či zemiaky. Napríklad, hranolky si v ActiFry pripravíte za menej ako 30 minút a s použitím iba jednej lyžice oleja. Už aj vám sa zbiehajú slinky?

zdroj: Giphy